Recenzie Fata cu vise alb-negru - Andreea Russo


Fata cu vise alb-negru mi-a dat o poftă mare de citit nelăsând-o un pic din mâna, citind din ea de parcă am găsit izvorul cu apă vie, cucerindu-mă de la prima pagină până la mulțumirile autoarei, atât conținutul cât dar și detaliile care o însoțesc.

Descriere

Mia este o pianistă remarcabilă. Toți îi prevăd un viitor frumos până în ziua în care dispare fără nicio urmă, în drum spre casă. Timp de 24 de ani nimeni nu o poate găsi. Ce s-a întâmplat? Poate fi elucidat adevărul prin intermediul unor vise? Şi chiar dacă acestea apar la o tânăra detectivă aflată abia la început de cale?

O viaţă blocată între vis şi realitate, un mister pierdut în timp, un detectiv ce taie răsuflarea şi ne obligă să ne întrebăm cine sunt cu adevărat oamenii din jurul nostru.





Fata cu vise alb-negru

De Andreea Russo

Apărută la editura  BESTSELLER

în anul 2016

   

 

 

Părerea mea

Două lumi paralele,visul și realitatea, care au atâtea în comun și atătea diferențe, încât dacă Andana dacă ar face abstracţie de unele lucruri şi-ar da seama cine e cu adevărat şi pe cine încerca să găsească.

Atunci când ea hotăreşte să facă o schimbare în viaţă ei, sătulă de distanţă faţă de tatăl ei şi de visele sale alb negru, tatăl ei îi acordă dosarul unei dispariti de acum 24 de ani, la început crezând că el vrea să o descurajeze. 

Faptul că ea nu îşi aduce aminte nimic din înaintea accidentului şi că tatăl ei e gelos pe singurul prieten al ei Dio o face pe Andana să pună semnul întrebări față de câteva lucruri descoperind secretele întunecate ale cunoscuților dar și ale ei.


Un român care te captivează pagină cu pagină şi cuvânt cu cuvânt, purtându-te prin realitate şi vise, deslușind odată cu protagonista misterul cazului dar care te bântuie şi după ce îl termini, vrând mai mult, Andreea Russo fiind că un drog pentru mulți tineri cititori. 

Citate

”Că întodeauna, insomnie. vise alb-negru. Dar cui să-i spun asta?„ 

”Ştiţi de ce oamenii se supără când îi abandonaţi? Din motive că le distrugeţi planurile, scopurile, visele, speranţele. Acel tablou imaginat a dispărut, nu mai este, în loc să-l picaţi împreună, aţi plecat lunand culorile?„

”Ştii, omul uneori îţi oferă totu, dar tu crezi că acestea sunt nişte obstacole în faţă încercării de a ajunge la adevăr.”

”Aceştia, asemeni mie, nu cunosc nici despre ce este cartea, nici cum se numeşte, deoarece anume în cea mai neaşteptată carte, cu o denumire cele hidoasă, găseşti a cinci rânduri ce fac praf principii despre care ziceai că nu le vei neglija absolut niciodată, însă, vai, cinci rânduri, la care ai ajuns citind zeci de cărţi, au reuşeşti să creeze magia mult aşteptată. Exemplu valabil şi pentru cei care caută un om printre oameni.„


 


Comentarii