Recenzie Orasul Oaselor de Cassandra Clare

Clary Fray, o fată de cincisprezece ani, are darul Vederii… un dar pe care ceilalți oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni și alte creaturi care populează Lumea din Umbra.
 
În Orașul Oaselor (City of Bones) cartea întâi din seria Instrumente mortale (The Mortal Instruments), mama lui Clary, Jocelyn, dispare și ea însăși e atacată  de un demon - un ravener înspăimântător. Astfel, tânăra ajunge sa-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este sa-i apere pe oameni de demoni și sa-i controleze pe vampiri și vârcolaci.

Orasul oaselor, Instrumente mortale, Vol. 1

 De Cassandra Clare

Produs publicat in 2014 de Leda

 



Orașul Oaselor, un frumos început de poveste în interiorul unei adevărate nebuni pentru Clary. După ce a asistat la o crima pe care nu a înțeles-o și pe care nu o înțelege la început ea își pierde pe rând pe toate persoanele care tine. 

Într-adevăr era cu putință ca în decurs de o săptămâna sa pierzi pe toată lumea pe care ai iubit-o.

 După ce vecina de la parter ii da speranța ca mama ei încă trăiește dar trebuie sa o găsească cat mai repede cu putința ea are parte de un alt soc. Toată lumea nu e cea ce pare, pana și ea. Mama - fost vânător de umbre, cel mai bun prieten de familie - varcloac iar ea un vânător de umbre neexperimentat care are o vraja care îi șterge amintirile și nu ii permite sa vadă demoni și restul celeilalte lumi din care trebuia să facă parte. 

 Vreau sa știu ce e în capul meu.

Un roman care are răsturnări de situație și jocul pentru puterea suprema este totul, unde orice informație contează pentru următorul pas și următoarea replica. 
  

Atunci când Clary este pusa sa aleagă intre Simos - cel mai bun prieten al ei și Jace - băiatul îmbrăcat în negru care a omorât cei mai multi demoni, lucrurile o iau puțin razna purtând-o pe culmile melancoliei neavând pe nimeni lângă ea cu adevărat

A iubi înseamnă a distruge, iar a distruge înseamnă a fi distrus.

Când ei spera ca totul o sa revină la normal ea afla ca tatăl ei trăiește dar nu numai tatăl ei ci și a lui Jace; și ca războiul e pe cale sa se pornească. 

Nu-i poți salva pe alții decât dacă nu te salvezi singur mai întâi.

 

Comentarii