Recenzie În Ape Adânci de Paula Hawkins

Te întrebi dacă „În Ape Adânci” poate fi la fel de bun ca „Fata din tren” Ei bine e și mai bun. O capodoperă.


„ Ferește-te de apele liniștite. Nu știi niciodată ce ascunde.”

Acestea sunt unele din multele citate ce m-au făcut să citesc această carte. „În Ape Adânci” de Paula Hawkins este un thriller alert, provocator, plin de emoție și amintiri.

 “Nel Abbott  este moartă. E ultima dintr-un lung șir de femei înghițite de apele întunecatele ale răului. Sora ei, Jules, e măcinată de regretul că i-a ignorant strigătul de ajutor și are certitudinea că Nel nu s-a sinucis.” Dar puțini sunt cei ce o cred. Dar de ce ar faceo? Doar pentru ca era pasionata de “Bulboana înecaților” pentru că vroia să spună poveștile femeilor ce sau sinucis sau au fost ucise acolo. Dar de fapt majoritatea femeilor care au fost găsite în “Bulboana înecaților” au fost ucise, un loc unde se duceau femeile nesupuse cum îi plăcea lui Nel Abbott să spună. Datorită pasiuni sale pentru acest loc încărcat de mister și suferința i-a adus multi dușmani în micul orășel, o mamă a cărei fiica sa sinucis și care credea ca singurul vinovat pentru decizia fiicei sale este Nel, dar defapt motivul fiind o iubire împărtășită dar impasibilă. Ura unui fost polițist bătrân și morocănos, a unei soți înșelate și a multor altor persoane care nu erau de acord cu ce vroia Nel sa facă. Dar cine e responsabil de moartea lui Nel Abbott? Cine a vrut să scape de ea? Să fi fost bătrânul Patrik? Helen soția trădata și înșelata de soțul său Sean pe care îl credea devotat? Să fi fost mama care suferea după fiica sa sau a fost chiar fiica lui Nel cu care nu se înțelegea? Răspunsul la toate aceste întrebări ni se dezvăluie pagină cu pagină  într-o poveste în care trecutul se infiltrează în prezent.

“În ape adânci” este o carte senzațională care merită cită, o carte pentru pasionați de mister, o carte ce te face să nu o mai lași din mână până nu o termini.
EL BUHO AZUL
#elbuhoazul

Comentarii